Eat Love Pizza - brandvertragende behandeling van hout

Brandvertragende behandeling van hout

Hout en brand samen, dat klinkt al snel als een foute combinatie. Toch is het mogelijk om hout te behandelen zodat het onder een betere brandreactieklasse valt. Na een behandeling met een specifieke verf of vernis zal het hout minder snel doorbranden zodat de kans op instortingsgevaar een pak kleiner wordt.

Afwerking van een brandvertagende behandeling

Doordat onze behandelingen kunnen uitgevoerd worden met transparante vernis, blijft het authentieke karakter van het hout bewaard. Wil je het hout liever een moderne kleur geven? Dan kan je als afwerking ook kiezen voor een ingekleurde vernis die het karakter van het hout bewaart of kunnen we het verven in alle RAL en NCS kleuren.

Brandvertragende Behandeling Hout

Wat doet een brandvertragende behandeling precies?

Eerst en vooral zorgt een brandvertragende coating ervoor dat het hout een betere brandreactieklasse krijgt en het dus langer kan weerstaan aan de hoge temperaturen en de vlammenzee van een brand. Vervolgens zal onze brandvertragende behandeling ook eventuele rookontwikkeling verminderen, waardoor er een veilige evacuatie kan plaatsvinden.

IMPREGNATIE VAN HOUT MET BRANDVERTRAGER

Hout kan bespoten worden met vernis of het kan een vacuüm drukbehandeling ondergaan. Eens het proces afgerond is, zorgen de actieve stoffen die achterblijven voor het brandvertragend effect.

Voor een Autoclaaf vacuümdrukbehandeling helpt een van onze partners je graag verder.

Hoe gaan we te werk?

Onze expert komt ter plaatse om de staat van het hout na te kijken. Hij zal je stap voor stap vertellen hoe we het beste aan de slag gaan.

Meer info over brandvertragende behandelingen?

REI Projects komt bij je langs, bekijkt je houtstructuur en luistert naar je wensen. Na een analyse en een opmeting maken we een vrijblijvende offerte.

Neem contact op