Brandwerende schilderwerken op staal

Staal, onbrandbaar maar kwetsbaar bij brand

Staal is onbrandbaar, maar kan door de extreme hitte bij een brand snel zijn sterkte verliezen. Dat komt omdat staal een slechte brandweerstand heeft. Brandwerende schilderwerken bieden de oplossing om een staalstructuur te beschermen bij brand.

HET BELANG VAN DE JUISTE LAAGDIKTE

Het is belangrijk dat je een beroep doet op een expert, wanneer je brandwerende schilderwerken wil laten aanbrengen op je stalen constructie. Het is namelijk belangrijk dat de juiste laagdikte voor jouw project wordt berekend.

De dikte van de aan te brengen zwelverf wordt berekend op basis van verschillende factoren. Onze interne specialst berekent deze dikte voor ieder project en houdt rekening met alle mogelijke factoren. Door verschillende systemen en leveranciers te vergelijken, zorgen we voor een snelle en economische oplossing..

De voordelen van brandwerende schilderwerken op staal

  • Bescherming tot 120 minuten: De verf vormt een isolerende schuimlaag die de staalconstructie beschermt tegen de hitte van de brand. De exacte beschermingsduur hangt af van het gekozen verfsysteem.
  • Flexibiliteit in kleur: Kies uit een breed scala aan kleuren voor de toplaag, waardoor u functionaliteit kunt combineren met een fraaie afwerking.
  • Efficiënt en economisch: De juiste laagdikte, berekend door onze specialisten, bespaart materiaal en kosten.
  • Esthetisch resultaat: Brandwerende schilderwerken zijn ideaal voor showrooms, kantoren en andere ruimtes waar het uitzicht belangrijk is. De verf kan worden aangebracht met rol of door middel van bespuiting.

 

Brandwerend schilderwerk op staal
Brandwerend schilderwerk op staal

controle van brandwerend schilderwerk op staal

Nadat de brandwerende verf op de stalen constructie werd aangebracht, volgt er nog een laatste controle door een van onze experten. Zo ben jij er zeker van dat alles correct werd uitgevoerd en de aangebrachte laagdikte overeenstemt met wat voorzien werd in de berekening. Na afloop ontvang je daarvan een attest.

Graag brandwerend én in kleur?

Voor de toplaag van je brandwerende schilderwerk kan je kiezen uit alle kleuren uit het RAL- of NCS-kleurenpallet. Brandwerende schilderwerken op staal kunnen worden aangebracht met rol of door middel van bespuiting. Ideaal voor ruimtes waar ook het uitzicht van belang is, bijvoorbeeld bij showrooms of kantoren.

Hoe gaan we te werk?

Brandwerend schilderwerk vereist een goede voorbereiding van de ondergrond en een compatibele primer, om een goede hechting te bekomen. Mogelijkheden hiervoor zijn: opschuren, wapperen (aanstralen) of zelfs gritstralen. Een goede voorbereiding eindigt met het aanbrengen van de juiste primer.

min
Brandwerende verf beschermt bij brand tot 120 minuten de staalconstructie.
x
Brandwerende verf krijgt bij hoge temperaturen tot 50x zijn oorspronkelijke dikte en vormt zo een isolerende schuimlaag.

Wens je meer info of een offerte?

Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak met onze expert. De expert zit eerst met jou rond te tafel om te horen wat jouw wensen zijn en op welke manier die het best worden ingevuld. Aan de hand van jouw informatie, berekent hij de juiste laagdiktes. Vragen stellen, staat altijd vrij.

Neem contact op