voorbereiding staal - stralingswerken staal

Voorbereiding staal

Het is altijd noodzakelijk om stalen constructies voor te bereiden op een bepaalde behandeling of industrieel schilderwerk. Die voorbereiding kan gebeuren door middel van het stralen van het staal, zodat alle residu van roest, walshuid, oude verflagen en vuil worden verwijderd. Op die manier bekom je een schildersklaar oppervlak, vrij van onzuiverheden en met een nodige ruwheid. Dat zorgt voor een betere hechting en een mooier resultaat.

de juiste straaltechniek voor voorbereiding staal

Afhankelijk van de omgeving en de omvang van de stalen constructie, gebruiken we een aangepaste straaltechniek. Zo kunnen we handontroesten, powertools gebruiken, water- of torbostralen of opteren we voor grit- of zandstralen.

Stralen Van Stalen Constructies IPC Services

Waarom is de ruwheid van een oppervlak van belang?

De ruwheid van een oppervlak is van groot belang bij het aanbrengen van industriële coatings, omdat het de hechting van de coating op het oppervlak beïnvloedt. Wanneer een oppervlak ruw is, kan de coating beter hechten. Dat resulteert in een langere levensduur en betere bescherming tegen corrosie en slijtage.

Stel dat een oppervlak niet ruw genoeg is, dan zal de coating onvoldoende grip hebben en kan het gemakkelijk loskomen of afbladderen. Dat leidt tot een slechte bescherming van het oppervlak, waardoor er corrosie, maar ook structurele schade kan optreden.

Dat is de reden dat IPC Services zoveel belang hecht aan het creëren van de juiste ruwheid voor het aanbrengen van industriële coatings. Zo blijven ook jouw stalen, houten of betonnen constructies goed beschermd tegen schade en slijtage.

water- of torbostralen

Door middel van water- of torbostralen zijn we in staat kwetsbare oppervlakken te stralen, zonder risico op beschadigen. Nog een voordeel is dat stofverspreiding bij dit type beperkt blijft.

 

HANDONTROESTEN - MANUEEL VOORBEREIDEN

Je ondergrond stralen, is nog steeds de beste voorbehandeling. Het kan echter gebeuren dat stralen niet mogelijk is door bijvoorbeeld stofhinder in de omgeving, lawaai of bijvoorbeeld wanneer er bepaalde instrumenten of technieken beschadigd kunnen worden. In dat geval kunnen we jouw constructie ook manueel schuren of handontroesten.

Onze referenties

Bekijk alle referenties

Meer info over voorbereiding staal?

IPC Services kom graag bij jou langs. We bekijken de mogelijkheden en het gewenste resultaat. Na een analyse en opmeting maken we een vrijblijvende offerte.

Bel +32 52 69 04 04 of mail naar info@IPC-services.be voor een snelle afspraak.

Neem contact op