Carbonatatie beton
HomeIndustriële schilderwerkenConservering beton – anticarbonatatiecoating

Beton waterdicht maken en beschermen tegen Carbonatatie

Wanneer je beton onderhevig is aan veel vervuiling (bijvoorbeeld door zware industrie), of wanneer je beton van mindere kwaliteit of gewoonweg verouderd is, dan is het belangrijk dat de nodige stappen ondernomen worden. Zo vermijdt je dat het beton (verder) beschadigd geraakt, en er spleten ontstaan waardoor water kan sijpelen.

Waarom moet beton beschermd worden?

Door de dagelijkse blootstelling aan onder meer koolstofdioxide en chloride, kan beton snel gaan aftakelen. Bij minder kwalitatieve beton, vindt er dus een continue carbonatatie plaats. Die gecarbonateerde zone zal vroeg of laat het wapeningsstaal bereiken, wat ervoor zorgt dat het gaat roesten. Dit zorgt er vervolgens voor dat de betondekking loskomt en de wapening zal barsten.

Kortom, een hele boel kosten en grote problemen op vlak van veiligheid en stabiliteit.

IPC Services kan dit proces voorkomen of stoppen door een anticarbonatiebehandeling. Daarmee zorgen we voor een solide barrière die schadelijke stoffen tegenhoudt. Zo blijven betonnen constructies langer veilig en stabiel. En blijven ze er ook langer mooi uitzien, want een coating kan worden afgewerkt met een kleurlaag.

Wens je meer info of een offerte?

Heb je vragen over onze brandwerende wanden en plafonds? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.

Neem contact op