HOWest | Brugge

Brandveilig leren en leven

HOWest | Brugge

Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen, bouwt momenteel aan een nieuwe campus vlak naast het station van Brugge. Het kreeg de toepasselijke naam: Howest Station. Die nieuwe campus wordt een modern en duurzaam gebouw waar meer dan 5000 studenten les kunnen volgen.

Door de strategische ligging, vlak naast het station van Brugge, is Howest Station goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het gebouw is gericht op duurzaamheid, met onder andere zonnepanelen en een groendak. Maar naast duurzaamheid speelt ook veiligheid en passieve brandveiligheid een belangrijke rol.

IPC Services start in mei 2023 aan de brandwerende schilderwerken van de stalen constructie van de nieuwe HoWest-campus. Het is van groot belang dat de stalen constructie van een gebouw brandwerend wordt behandeld, zodat de veiligheid van de mensen binnen het gebouw kan worden gewaarborgd. Brandwerende schilderwerken zijn een belangrijk onderdeel van de passieve brandveiligheid. Deze techniek zorgt ervoor dat de stalen constructie van de campus brandwerend wordt gemaakt, wat de nodige tijd geeft om de brand te blussen en de veiligheid van de studenten en docenten te waarborgen.

De bouw van Howest Station is momenteel nog in volle gang en de campus zal naar verwachting in september 2023 in gebruik worden genomen.