Het Pomphuis | Antwerpen

brandwerende schilderwerken op restaurant

Brandwerende Schilderwerken HetPomphuis IPC ServicesBrandwerende Schilderwerken HetPomphuis IPC ServicesBrandwerende Schilderwerken HetPomphuis IPC ServicesBrandwerende Schilderwerken HetPomphuis IPC Services

Al in 1920 lag Het pomphuis is Antwerpen op een strategische plek in de haven. Wat ooit dienst deed als een onderhoudsplek voor schepen als De Belgenland van de Red Star Line, werd in mei 2002 gerenoveerd tot een restaurant. In 2007 vonden er nog verdere renovatiewerken plaats en werd er een moderne inductiekeuken geplaatst. Spijtig genoeg was die keuken niet voldoende voor een zorgeloos bestaan. Enkele jaren later kwamen de plannen van de Oosterweelverbinding roet in het eten gooien.

Nu is het zover. De werken zijn gestart en restaurant Het Pomphuis moet binnenkort noodgedwongen verhuizen. Pas in 2028 zouden ze naar hun geliefde Pomphuis aan het droogdok kunnen terugkeren.

“De kade naast Het Pomphuis en De Ark en verderop tot aan het Straatsburgdok wordt deel van de werf van de Oosterweelverbinding. Ze gaan een groot deel van het Albertkanaal afdammen en droogleggen. In die droge sleuf bouwen ze dan de nieuwe Oosterweeltunnel. De werfzone komt tot tegen Het Pomphuis en tegen ons terras.”, zo vertelde Gunther Dieltjens aan GVA.

Restaurant Het Pomphuis verhuist dus binnenkort naar een nieuwe (tijdelijke) locatie. Dat is waar IPC Services nu volop aan het werk is. We voerden er onder andere de brandwerende schilderwerken uit van de stalen constructie van de loods, zodat de chef zijn werk kan doen en foodies (brand)veilig kunnen genieten van al dat lekkers.

 

Brandveiligheid in jouw restaurant verbeteren?

Wanneer het aankomt op het bouwen of renoveren van een restaurant, is het van cruciaal belang dat je de juiste brandveiligheidsmaatregelen treft. Brandwerende schilderwerken vormen hierbij een cruciale schakel. Bij IPC Services zijn we gespecialiseerd in het uitvoeren van brandwerende schilderwerken en het voorbehandelen van de ondergrond voor een optimale hechting en duurzaamheid. Op die manier kan zowel de eigenaar als de toekomstige fijnproevers met een gerust hart genieten in deze zaak.

Neem contact op