Montevideo | Antwerpen

Behandeling van houten elementen

Montevideo | Antwerpen

Aan de Rijnkaai in Antwerpen, bevindt zich een uitzonderlijk nieuwbouwproject. Geïnspireerd op de golven van de Schelde en ontworpen door de architectenbureaus Zaha Hadid Architects en Bureau Bouwtechniek, vinden we Antwerpen Montevideo. Dit project omvat 2 gebouwen met in totaal 200 luxeappartementen, kantoren, winkels en horecazaken. Een nieuwe gegeerde en dynamische buurt.

Het project is nog in volle opbouw, maar ondertussen zijn de isolatie-uitvullingslaag, de akoestische mat, de vloerverwarming en de chape al aanwezig.

Tijd voor IPC Services om in actie te komen! IPC Services speelt een belangrijke rol in de brandveiligheid van het iconische Montevideo-gebouw in Antwerpen. Het gebouw bevat momenteel nog veel houten elementen die onbehandeld zijn, wat potentieel brandgevaar met zich meebrengt. Daarom voeren we een brandvertragende behandeling uit op het hout, wat ervoor zorgt dat het hout beter bestand is tegen brand en de verspreiding ervan vertraagt.

De brandvertragende behandeling van hout is essentieel voor de brandveiligheid van het gebouw en draagt bij aan de bescherming van de (toekomstige) bewoners en het gebouw zelf.